Mai mulți polițiști și paznici vor patrula în locurile aglomerate
Mai mulți polițiști și paznici vor patrula în locurile aglomerate

Mai mulți polițiști și paznici vor patrula în locurile aglomerate și în mijloacele de transport în comun pentru a crește „gradul de conformare” al populației la noile restricții sanitare, a precizat premierul Ludovic Orban.

Premierul a constatat că tot mai mulți români respectă regulile, dar este necesar să fie convinși și aceia care le resping.

„Am discutat acest subiect și vom suplimenta. De asemenea, vom cere o implicare mai serioasă din partea conducerii metroului, mai ales acolo, că în mijoacele de suprafață… Sigur, vom discuta cu Primăria Capitalei, că acum avem cu cine discuta, și aici să fie o mai mare implicare din partea conducerii STB în respectarea regulilor” a precizat Ludovic Orban, la B1TV.

„Deși, vă spun sincer, din ce am văzut, e un grad de conformare. Aproape nu am văzut, în troleibuze în tramvaie, oamenii care să nu poate mască. Sunt unii polițiști nemulțumiți că i-am pus să le ceară oamenilor la intrarea în metrou să respecte regulile. Și aici încercăm să intensificăm prezența forțelor de ordine și să asigurăm creșterea gradului de conformare”, a precizat, luni, șeful Guvernului.

Mai mulți polițiști în stradă. Duminică, premierul Ludovic Orban a declarat că e absolut necesar ca toți românii să respecte măsurile de prevenție. El a precizat că riscul de transmitere a coronavirusului e mai mare în birouri și în mijloacele de transport în comun.

„Din nou, trag un semnal de alarmă: respectarea regulilor e foarte importantă, în mijloacele de transport în comun, la locurile de muncă. În birouri riscul de infectare e mai mare decât acolo unde se lucrează în spațiile deschise. De asta am spus în măsurile prezentate de președintele Iohannis de utilizarea activității la domiciliu sau a telemuncii”, a declarat prim-ministrul.

De altfel, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a susținut că, în general, românii respectă normele, dar problema este că acei puțini care le încalcă pot transmite virusul cetățenilor responsabili.

„Nu putem spune că populația, în general, nu a fost responsabilă. Poate că o parte nu a fost responsabilă sau a căzut pradă campaniilor de diminuare a rolului măștii și de încercare de a convinge populația că sunt măsuri exagerate. Dar eu cred că mare parte a populației a înțeles demult și respectă regulile. Dar nu e suficient, trebuie să acționăm toți, pentru că partea mai mică va răspândi boala la cei care respectă măsurile”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *