Teste antigen vor fi folosite în spitale de săptămâna viitoare, pentru a scurta timpul de așteptare al bolnavilor în unitățile de primiri urgențe. Chiar dacă nu sunt atât de precise precum testele PCR, testele antigen oferă un rezultat mult mai rapid asupra prezenței coronavirusului.

Teste antigen, o cantitate de 40.000 de bucăți a fost achiziționată de autoritățile de la noi și va ajunge în spitale săptămâna viitoare, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Datorită modului în care acele teste antigen sunt gândite, vor fi testați în camerele de gardă doar pacienții care prezintă simptome, a precizat Raed Arafat, conform G4Media

După această primă tranșă, România va achiziționa încă 3 milioane de teste rapide pe bază de antigen, pentru a crește semnificativ capacitatea de testare a României.

El a mai spus că în prezent capacitatea de testare este undeva la 40.000-50.000 de teste pe zi, în ceea ce privește testele Real Time PCR, dar că nu se atinge această limită întrucât nu se realizează atât de multe.

„Testele cu antigen nu erau recunoscute în iulie, acum sunt recunoscute. O să se achiziționeze trei milioane de teste rapide, depistarea cazurilor va fi mai rapidă. Sunt colegi care spun că trebuie să continuăm tot cu testele PCR. Dacă se va dovedi că diferența între teste rapide și PCR nu e mare, se vor folosi teste rapide”, a spus Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *