Maidan-3 este planul prin care Rusia încearcă să-l elimine pe Zelenski
Maidan-3 este planul prin care Rusia încearcă să-l elimine pe Zelenski

Maidan-3 este planul prin care Rusia încearcă să-l elimine de la putere pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune chiar acesta. Ucraina poate gestiona situația, spune președintele țării.

Zelenski a menționat că planul rusesc este denumit „Maidan-3” și are ca scop schimbarea președintelui Ucrainei, prin orice mijloace posibile. Planul de destabilizare urmează a fi pus în aplicare înainte de finalului anului 2023, spune Zelenski.

Zelenski a declarat că informațiile recente arată că Rusia intenționează să divizeze societatea ucraineană, să provoace haos în țară și să îl înlăture de la putere. Cu toate acestea, Zelenski a menționat că Ucraina poate gestiona situația și că sunt pregătiți să facă față oricărei provocări.

Ultimele informații sunt că există un plan pe care și-l doresc foarte mult, iar numele operațiunii este Maidan-3. Înseamnă schimbarea președintelui (Ucrainei) – poate că nu prin ucidere. Vor folosi orice instrument au. Ideea este să lanseze o nouă operațiune, care are chiar și un nume, până la finalul acestui an… Știți, putem trăi cu asta”, a declarat Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru publicația „The Sun”, transmite B1TV.

Între timp, forțele ruse au efectuat atacuri cu rachete și bombardamente în regiunile Donețk și Harkov, provocând moartea a două persoane și rănirea altor șase, conform oficialilor ucraineni. Un spital din Selydove, Donețk, și o mină de cărbune au fost afectate în urma atacurilor. Ministrul ucrainean al afacerilor interne, Ihor Klymenko, a confirmat că două clădiri ale spitalului au fost avariate și că operațiunile de căutare continuă pentru a identifica eventuale victime sub dărâmături.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *