A mai dispărut un maidan dintr-unul din cele mai sărace cartiere din București. În locul său a fost amenajat un spațiu pentru petrecerea timpului liber.
Este vorba despre un nou parc de agrement, cu suprafața de 1.800 mp, care a fost amenajat în cartierul Rahova din sectorul 5.
Proiectul din Calea Rahovei nr. 295 include multiple facilități pentru petrecerea timpului în aer liber. Acolo există un teren de sport multifuncțional și un loc de joacă pentru copii, dotat cu suprafață antitraumă și aparate de joacă moderne pentru siguranța celor mici. Noul parc beneficiază și de o zonă de fitness urban, dar și de un loc de joacă pentru animalele de companie.
Totodată, Primăria sectorului 5 a dat în folosință 50 de noi locuri de parcare de reședință în proximitatea noului parc din cartierul Rahova.
„De acum… Erika, Alexandra, Sofia, Andrei, Nicolae, Filip, Mario și ceilalți copii din cartier au un teren multifuncțional de baschet, handbal, fotbal! Au tobogane, leagăne, balansoare! Pentru părinții lor… am încercat să dăm zonei aer proaspăt și culoare! Plus vreo 50 și ceva de noi locuri de parcare! Si-am amenajat zona de recreere, odihnă și gimnastică pentru frumoșii mei amici bunici pensionari.
Am rămas datori cu puieții de arbori! Dar rezolvăm. Sectorul 5 nu mai este rușinea Bucureștiului! Mai sunt, desigur, multe și multe de făcut! Și-o să le facem! (…) Vreau plămân verde peste tot. La gard vreau să plantați foarte mulți copaci – tei, să miroasă frumos!”, a punctat primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
Proiectul care a desființat vechiul maidan a fost dezvoltat de Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Administrare a Domeniului Public și Privat (DGADPP).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *