PSD este responsabil pentru creșterea nivelului traiului pensionarilor
PSD este responsabil pentru creșterea nivelului traiului pensionarilor

PSD este responsabil pentru creșterea traiului pensionarilor, este de părere Marius Budăi, care a arătat că partidul din care face parte s-a preocupat permanent de mărirea pensiilor, pentru ca persoanele în vârstă să facă mai ușor față creșterii abrupte a prețurilor.

Dacă nu era PSD la guvernare, nu existau majorări. Atât s-a putut: zero emisiuni (în care foştii miniştri ai Muncii din guvernarea PNL-USR să discute despre majorări de pensii – n.r.) şi a trebuit să vină PSD în Guvern ca să existe majorări de venituri, dar şi măsuri de sprijin. Nu e PR politic, este simplul adevăr. Şi aici, măsurile de sprijin au venit pe două căi: şi economic, şi social. Cam asta cred că este esenţa a ceea ce discutăm. Eu vreau să salut decizia liderilor şi să salut chiar înţelegerea celor trei lideri – Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Kelemen Hunor – şi faptul că am ajuns astăzi, după discuţii îndelungi, să prezentăm oamenilor ceea ce se întâmplă”, a declarat oficialul, marţi seară, într-o emisiune, potrivit B1TV.

Nu e PR politic, este simplul adevăr”, dă el asigurări.

El a explicat că, conform legii privind creșterea pensiilor cu 40%, valoarea punctului de pensie trebuia să fie de 1.775 de lei, iar odată cu majorările va ajunge la 1.784 de lei.

Aş fi vrut să mai spun aşa: că în conformitate cu Legea 127 – acea majorare de 40% care, după ce a picat PSD de la guvernare, nu a mai fost dată – trebuia să ajungă la 1.775 de lei valoarea punctului de pensie. În acest moment, cu aceste majorări, noua valoare a punctului de pensie va fi de 1.784 de lei, îndeplinindu-ne astfel ceea ce am scris şi am spus pentru seniorii României”, a adăugat Marius Budăi.

Viziunea PSD a fost tot timpul şi de când am prezentat această viziune şi am fost delegat de preşedintele partidului, de întreg PSD, să prezint acele măsuri, au fost despre salariul minim şi despre majorări de venituri suplimentare pentru categoriile vulnerabile”, a conchis Budăi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *