Mall-urile nu vor fi redeschise după 15 mai. Raed Arafat nu le consideră prioritare în măsurile de relaxare
Mall-urile nu vor fi redeschise după 15 mai. Raed Arafat nu le consideră prioritare în măsurile de relaxare

Mall-urile nu vor fi deschise din data de 15 mai, cel mai probabil, a afirmat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Redeschiderea centrelor comerciale nu face parte din primele măsuri care vor fi luate pentru relaxarea restricțiilor impuse pentru limitarea coronavirusului. Mai mult decât atât, relaxarea nu va avea loc dacă nu se va remarca o regresie a cazurilor și este exclusă în focarele de infecție.

Suceava, primul oraş în care a fost instituită carantina, va fi exceptată de la măsurile de relaxare, a afirmat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care a răspuns punctual la întrebarea dacă vor fi redeschise mall-urile.

„Nu foarte repede, nu ştiu. Vor fi măsuri care vor fi luate în prima fază, după 15. Nu cred că mall-urile vor fi printre primele măsuri luate.(…) Unde ai loc de aglomeraţie mare şi nu este esenţial, încă se aşteaptă în prima fază. Lumea nu ştie cum va fi, noi nu ştim dacă după primele măsuri vom vedea o creştere, vom vedea o stabilitate sau dacă suntem în scădere. Vedeţi într-o zi suntem cu un număr de cazuri, în altă zi cu altul şi suntem aşa acum, nu suntem cu un trend în fiecare zi mai puţin de celălalt”, a spus Arafat la Digi24.

Nu este exclusă nici o prelungire a stării de urgență, în anumite condiții, a explicat șeful DSU.

„Dacă avem o creştere bruscă şi vârful care credeam că a fost atins nu a fost vârf. Dacă avem un impact major pe sistemul de sănătate. Mai avem două săptămâni în care trebuie să respectăm cu stricteţe măsurile de precauţie, să nu ne relaxăm, pentru că este posibil ca 15 mai să devină altă dată. Oamenilor le-au ajuns măsurile grele, dar totuşi nu au fost măsurile grele din alte ţări”, a mai spus șeful DSU.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *