Relaxarea de după 15 mai. „Există toate scenariile pe masă” spune Ionel Dancă
Relaxarea de după 15 mai. „Există toate scenariile pe masă” spune Ionel Dancă

Relaxarea de după 15 mai nu poate fi bruscă, a explicat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban. Oficialul guvernamental a detaliat posibilitățile luate în calcul de la jumătatea acestei luni.

Ionel Dancă a subliniat că măsurile nepopulare au limitat răspândirea infecției și că românii au înțeles și respectat în mare parte aceste recomandări.

„Este esențial cum vor respecta noile condiții după 15 mai. O relaxare bruscă nu credem că e posibilă. Toate măsurile trebuie adoptate gradual. E prematur să vorbim care va fi scenariul cel mai plauzibil. Măsurile de relaxare nu trebuie să reducă nivelul de conformare al populației.”, a declarat Ionel Dancă, potrivit publicației Știri pe Surse.

Relaxarea de după 15 mai. „Există toate scenariile pe masă, există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgență, există scenariul modificării acestei situații și declararea stării de alertă, care să permită autorităților adoptarea unor măsuri restrictive de o amploare mai mică, așa cum există și posibilitatea renunțării la situația de urgență și de a derula o campanie de informare amplă în rândul populației astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităților să fie unul foarte ridicat”, a explicat șeful Cancelariei Guvernului.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul