Raed Arafat: Relaxarea nu a început deja iar pericolul coronavirusului nu a trecut
Raed Arafat: Relaxarea nu a început deja iar pericolul coronavirusului nu a trecut

Raed Arafat atrage atenția că relaxarea măsurilor de prevenire a infectărilor cu coronavirus nu a început deja. Președintele României a anunțat data de 15 mai dar unii români au început deja de pe acum să nu mai țină seama de ordonanțele militare, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Chiar dacă s-a anunțat că vor fi unele măsuri după 15 mai, Președintele a spus că nu se va renunța total, noi vedem că unii au înțeles că relaxarea a început deja și nu respectă măsurile. Atenție, mai avem vreo 3 săptămâni. Aici vedem pericolul. O schimbare a situației poate schimba și măsurile”, a spus Arafat.

Medicii au atras atenția că relaxarea trebuie făcută treptat, pentru ca infectările cu coronavirus să fie ținute sub control. Nu este posibilă deschiderea tuturor activităților după data de 15 mai, a mai precizat șeful DSU.

„Pentru România trebuie văzut cum merg procedurile de relaxare și perioadele. Mall-urile nu cred că se vor deschide după 15 mai, dar nu vreau să speculez. Trebuie să ne așteptăm că măsurile nu vor fi masive și nu vor fi deodată toate masurile date jos, vor fi urmate de alte măsuri după o perioadă dacă lucrurile merg bine”, a explicat Raed Arafat.

Autoritățile au în vedere ca oamenii să poată ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere, dar să respecte în continuare anumite reguli, legate de numărul maxim de persoane, interzicerea organizării de festivități sau concerte. De asemenea, restaurantele și cafenelele nu își vor deschide încă porțile pentru a-și primi clienții la mese.

Arafat a rugat populația să nu iasă din case de 1 mai, când românii obișnuiesc să iasă la picnic și la grătar.

„Rugămintea către populație de 1 mai este să evite să-și planifice ieșiri și să respecte regulile care au fost și pe durata Paștelui, chiar mai bine decât le-au respectat pe durata Paștelui”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *