MApN

Ministerul Apărării achiziționează servicii de asigurare CASCO și de răspundere civilă pentru elicopterele IAR 330 Puma NAVAL din dotarea Forțelor Navale, pentru o perioadă de 4 ani. Bugetul alocat pentru serviciile de asigurare este de 12,5 milioane de lei.  

Contractul presupune achiziţionarea serviciilor de asigurare completă Casco pentru trei elicoptere IAR 330 Puma Naval care execută misiuni deasupra uscatului şi deasupra mării sau ambarcate la bordul navelor, în zona de navigaţie Marea Neagră – Marea Egee – Marea Mediterană, pentru cazurile de răspundere civilă, ca urmare a pagubelor produse terţilor în urma accidentelor, a incidentelor sau a altor evenimente de aviaţie.

Asigurările vor fi complete şi se vor aplica pentru întreaga gamă de misiuni specifice elicopterelor IAR 330 Puma NAVAL executate deasupra uscat sau în regim ambarcat la bordul navelor, pe întreaga perioadă asigurată şi pentru orice tip de situaţie apărută la sol, la bordul navei şi în zbor, pe timpul staţionării la sol, pe puntea de zbor şi în hangarul navei, pe timpul manevrării elicopterului în şi din hangar pe puntea de zbor la navă, pe timpul manevrării în şi din hangar pe platforma de staţionare – la aerodrom, pe timpul rulajului aerian la sol sau în zbor – pentru zborurile executate deasupra uscatului, care a provocat avarierea parţială sau distrugerea totală a elicopterului.

Valoarea totală a contractului este de 12,5 milioane de lei, cu TVA, adică 2,5 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din bugetul Ministerului Apărării. Durata contractului este de 48 de luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 septembrie 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *