Ministerul de Interne plătește 41 milioane de euro pentru firma care a reparat elicopterele ucrainienilor

Ministerul de Interne a contractat servicii de ’’service’’ pentru elicopterele de tip EC-135/H-135 ce se află în dotarea Inspectoratului General de Aviatie al M.A.I. .

Contractul are 48 de luni și a fost câștigat de firma ce s-a ocupat în urmă cu câteva săptămâni de reparația elicopterelor ucrainiene aterizate în România.

Airbus Helicopters Romania din Ghimbav, Brașov este un centru de mentenanță, reparații precum și revizii pentru elicoptere militare cât și civile. A fost înființată în anul 2002 iar în prezent exportă peste 80% din producție către peste 30 de țări. Este subsidiara corporației omonime.

Alte 28 de milioane de euro pentru elicopterele de tip IAR-330

Ministerul de Interne a contractat servicii de ‘’service’’ pentru elicopterele de tip IAR-330 PUMA NATO care s-a prăbușit în zona localității Gura Dobrogei din județul Constanța și a produs moartea a 7 militari.

Banii s-au dus către IAR din Ghimbav, firmă controlată de stat prin Ministerul Economiei.

Aproape de trei ori mai puțini bani pentru două avioane

Ministerul de Interne cumpără două avioane de tip mediu-curier pentru a transporta pacienții. Contractul a fost câștigat de o firmă din S.U.A.

Avioanele trebuie livrate în cel mult 18 luni de la semnare. Acesta este primul contract încheiat de Fargo Jet Center LLC cu o autoritate publică din România. Firma a fost înființată 1993 în Statele Unite.