Elena Udrea va fi prezentată unei instanțe bulgare pentru extrădare
Elena Udrea va fi prezentată unei instanțe bulgare pentru extrădare

Elena Udrea va fi prezentată unei instanțe bulgare pentru confirmarea mandatului european de arestare emis pe numele ei, a afirmat vineri ministrul justiției, Cătălin Predoiu.

Ministerul român al justiției nu este implicat în procedura de readucere în țară a Elenei Udrea, condamnată joi definitiv la șase ani de închisoare cu executare, a precizat Predoiu.

Elena Udrea va fi prezentată unei instanțe bulgare. Acum este în custodia autorităţilor bulgare.

Ministerul Justiţiei nu are o echipă trimisă acolo, pentru că nu e implicat în procedură. (…) Este în atribuţia noastră să sprijinim acest proces la cerere. Deci, dacă Tribunalul Bucureşti sau instanţa bulgară ne solicită sprijin cu furnizare de documente, aşa scrie procedura, atunci se implică şi Ministerul Justiţiei, fiind vorba de un mandat european de arestare. Deocamdată, ea este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei”, a declarat Cătălin Predoiu vineri, la Ministerul Justiţiei.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a fost dată în urmărire, joi, anunţul fiind postat joi pe site-ul Poliţiei Române, după ce nu a fost găsită la domiciliu, în urma condamnării definitive în dosarul „Gala Bute”.

„Împotriva numitei Udrea Elena-Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu”, se arată pe site-ul Poliţiei.

Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul ‘Gala Bute’, astfel că a rămas în vigoare decizia de condamnare a primei instanțe.

Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi. A existat şi o opinie separată în complet, în sensul admiterii contestaţiilor depuse de inculpaţi şi DNA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *