Marcel Ciolacu
 Marcel Ciolacu a anunțat, luni, după ședința Consiliului Național, că prioritatea „zero” a PSD este adoptarea proiectului USR PLUS – „Fără penali în funcții publice”. Reamintim că în legislatura trecută, inițiativa a fost depusă de USR-PLUS în Senat și blocată la vot final chiar de către PSD.
„Prioritate zero, proiectul de lege „Fără penali în funcții publice”, astfel încât după promulgarea legii, domnul prim-ministru penal condamnat să organizeze referendumul în care românii să se exprime dacă doresc penali în funcții publice. Sunt ferm convins că românii, peste 90%, nu doresc penali în funcții publice. Le cer liderilor de grup și conducerii Senatului, și domnului Barna și domnului Cioloș să introducă pe ordinea de zi în prima ședință a Senatului proiectul”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.
Inițiativa Fără penali în funcții publice a fost inițiată și depusă de USR-PLUS. În prezent proiectul de lege este blocat la Senat din legislatura trecută. Anul trecut, înaintea finalizării legislaturii PSD și PNL au făcut front comun în Senat și au respins introducerea proiectului de lege pe ordinea de zi la plen.
De asemenea, liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că printre prioritățile parlamentarilor social democrați se numără legea consumatorului vulnerabil, salariul minim și acordarea de stimulente financiare pentru creșterea producției autohtone.

„O să venim la 1 septembrie cu mai multe pachete de legi, mai ales în zona economică. Amendamente la legea consumatorului vulnerabil pentru extinderea și creșterea ajutorului și reducerea TVA-ului. Scumpirea energiei și a gazelor este și în zona economică”, spune Marcel Ciolacu.

„Scumpindu-se energia, vom avea importuri mult mai mari. Deficitul comercial va fi și mai mare, iar presiunea pe euro va fi una și mai mare. Românii vor avea o problemă și cu locurile de muncă pe care și le vor pierde. Salariul minim în funcție de studii, vechime și calificare astfel încât salariul să fie plătit corect. Acordarea de stimulente financiare pentru creșterea producției aici în România. Un program strategic pentru produsele agricole”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *