Gazele s-au dublat oficial, iar Romgaz a transmis deja prețurile majorate către populație. De la 1 octombrie, prețul crește de la 71,08 lei/MWh, la 155,17 lei/MWh.

Primele note de plată au ajuns deja la abonați. Cetățenii din două comune din Dolj, Ghercești și Stejari, localități unde există zăcăminte de gaze, au primit noile „oferte”.

În documentul oficial emis de Romgaz este prevăzută o creștere cu peste 100% a prețului gazelor, de la 1 octombrie, de la 71,08 lei/MWh, la 155,17 lei/MWh.

S-a ajuns în situația în care românii, cetățenii europeni cu cea mai slabă putere de cumpărare din blocul comunitar, alături de Bulgaria, să nu mai poată suporta noile prețuri, pentru că inflația explozivă continuă tendința de scumpire a utilităților, relatează B1TV.

Gazele s-au dublat oficial. Astfel, cu tot cu tarife reglementate de transport și distribuție – dar fără acciză și TVA, prețul de furnizare propus pentru clienții cu consum mai mic de 280 MWh anual din Ghercești crește cu aproape 63% de la 1 octombrie, de la 131,27 la 213,84 lei/MWh, iar cel de la Stejari – cu 72%, de la 118,19 la 203,36 lei/MWh.

Noile prețuri la gaze vor fi valabile până pe data de 30 septembrie 2022.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză că Florin Cîțu a refuzat scăderea TVA, propusă chiar de furnizorii de utilități. În schimb, a alocat bani de la buget pentru ca primarii PNL să-l voteze pe el la congres

Între timp, Guvernul nu pare să aibă o soluție concretă, pentru a preveni dezastrul, pentru milioane de români.

Premierul Florin Cîţu a convocat, marţi, la Palatul Victoria, o întâlnire în contextul creşterii preţului la gaze şi a reclamaţiilor primite de la consumatori. La ședință au fost chemați ministrul energiei, Virgil Popescu, ministrul muncii, Raluca Turcan, şi reprezentanţii ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei.

ANPC va fi la masa discuţiilor şi vom vedea ce soluţii avem”, spunea Florin Cîţu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *