Creșterea prețurilor la energie și gaze va fi atenuată, spune premierul Florin Cîțu, care, „caută soluții” pentru ca oamenii să nu aibă probleme la iarnă. Premierul a avut o întâlnire joi cu mai mulți factori de decizie de pe piața energiei.

Discuțiile despre creșterea prețurilor la energie și gaze vor fi reluate săptămâna viitoare, a precizat Florin Cîțu.

„Am discutat astăzi cu ministrul Energiei și reprezentanții ANRE, OPCOM, Transelectrica și Consiliul Concurenței pentru a înțelege mai bine situația creșterii prețurilor la energie și gaze.

Voi identifica rapid cele mai bune soluții pentru a trece cu bine peste iarna care urmează și, pentru că nu avem timp de pierdut, voi relua discuțiile pe acest subiect săptămâna viitoare”, a scris premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

După întâlnire, prim-ministrul a spus că vrea să înțeleagă exact ce se întâmplă cu creșterea prețurilor: „Știu foarte bine că există mai multe explicații, și creșterea prețului pentru acele certificate, ș.a.m.d.”.

„Am chemat Consiliul Concurenței pentru că este o diferență foarte mare de la liberalizare, deci piața liberă, la piață concurențială și vreau să mă asigur că în România îndeplinim și condițiile unei piețe concurențiale”, a spus Florin Cîțu.

Rata anuală a inflației a crescut în iulie la 5% în timp ce energia electrică s-a scumpit cu 25%, gazele cu 20%, combustibilii cu 13%

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *