Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că, într-o economie, prețurile sunt determinate de piață iar evoluția lor e determinată de cerere și ofertă.

„Şi îmi place că vorbim doar atunci când preţurile mai cresc puţin, dar nu vorbim de ele când scad”, a spus Florin Cîțu.

Totodată, premierul Florin Cîțu spune că dacă va fi modificată, ţinta de deficit asumată pentru acest an va fi corectată ”în jos”.

„Dacă o să corectăm, o să corectăm în jos ţinta de deficit, dar haideţi să vedem întâi cum arată situaţia pe fiecare minister în parte şi apoi vom veni şi cu ţinta de deficit”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, într-o conferinţă la Palatul Victoria.

Florin Cîțu a explicat că Guvernul dă o „traiectorie clară de reducere a deficitului bugetar şi sustenabilă şi credibilă”, punctând că fluctuaţiile de preţuri sunt normale într-o economie de piaţă.

„Aici lucrurile sunt foarte clare pentru mine. Preţurile sunt determinate de piaţă, într-o economie. Şi îmi place că vorbim doar atunci când preţurile mai cresc puţin, dar nu vorbim de ele când scad. Preţurile vor creşte, vor scădea în funcţie de ce se întâmplă cu cererea şi oferta”, a declarat Florin Cîțu, citat de Digi 24.

„Ceea ce poate să facă acest guvern – şi face foarte bine – e să se dea o traiectorie clară de reducere a deficitului bugetar şi sustenabilă şi credibilă. Este şi sustenabilă şi credibilă pentru că Comisia Europeană, în analiza deficitului excesiv, şi-a asumat aceeaşi traiectorie pe care o are România în privinţa deficitului bugetar”, a mai spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *