Marcel Ciolacu a acuzat voalat Guvenul de măsluirea datelor
Actualitate

Replica lui Orban după ce Marcel Ciolacu l-a acuzat de măsluirea datelor coronavirusului. E un act „profund imoral”

Marcel Ciolacu a acuzat voalat Guvenul de măsluirea datelor prvind creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, chiar la momentul în care cer în parlament votul asupra prelungirii stării de urgență. Este un gest iresponsabil și un act „profund imoral” i-a dat replica Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat duminică seara că luni sau marți va fi emisă hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, care mai api necesită încuviințare din partea parlamentarilor.

Orban a răspuns şi acuzaţiilor lui Ciolacu care a susţinut că Guvernul manipulează datele legate de îmbolnăvirile cu COVID-19.

„Tot procesul de diagnosticare este coordonat de MS şi de INSP, diagnosticarea se face la nişte centre acreditate care sunt în spitale dintre care unele sunt în subordinea autorităţilor locale (…) Toate datele care sunt date publicităţii sunt reale, reprezintă adevărul. Din păcate, în ultimele 4 zile constatăm o creştere. (…) Să lansezi o asemenea acuzaţie fără nicio dovadă, reprezintă un gest iresponsabil şi un act profund imoral pentru că face parte dintr-o campanie a PSD instrumentată de PSD care urmăreşte exact să-i determine o oameni să nu respecte regulile. Parcă vor să le facă rău oamenilor numai ca să câştige ei politic, numai ca să obţină câştig electoral electoral. Este un comportament inacceptabil, un comportament pe care-l resping categoric şi pe care-l condamn public. Virusul este un pericol, virusul se răspândeşte în comunitate“, a declarat premierul la B1TV.

Decizia de prelungire a stării de alertă nu este una politică, ci cerută de specialiști, a mai spus Orban

„Există un risc major, aici nu e vorba de lucruri neimportante, e vorba de sănătatea oamenilor, de viaţa oamenilor“, a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, „măsurile de relaxare au crescut interacţiunea între oameni, creşterea numărului de contacte între oameni“ şi este normal să crească riscul de răspândire a virusului.

Marcel Ciolacu a acuzat că numărul crescut de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus prezentat de autorităţi în ultimele zile face parte din „manipularea“ pregătită de către Guvern, întrucât PSD nu intenționează să voteze starea de alertă.

Ciolacu a precizat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota sub nicio formă starea de alertă în forma în care a fost şi nici pentru o perioadă mai mare de 15 zile.

Related posts

Ludovic Orban a decis: Prefectul Capitalei va fi schimbat din funcție

Andrada Ionescu

Andreea Esca a izbucnit în lacrimi când a povestit o scenă trăită în spitalul COVID. S-a infectat cu coronavirus după soțul și băiatul ei

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul amână congresul PSD pentru o dată ulterioară. Partidul a explicat de ce a luat această decizie

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul persistă în sistemul digestiv al pacienților chiar și după vindecare, arată un studiu al medicilor chinezi. Care este soluția

Constantinescu Gabriel

Acuzații la adresa PSD pentru creșterea numărului de cazuri

Alina Angelescu

Orlando Teodorovici, atac direct la Marcel Ciolacu. A cerut să fie recunoscut de tribunal drept lider al PSD

Leave a Comment