Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară, la România TV, că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu la începutul noii sesiuni parlamentare, mai precis după congresele PNL şi USR PLUS care vor avea loc în septembrie.

„O să discut cu colegii mei. Eu nu aş veni cu moţiunea să se suprapună luptei politice din interiorul PNL, dar o vom depune când va avea cele mai mari şanse să treacă”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Categoric vom depune o moţiune de cenzură, de data aceasta la începutul sesiunii parlamentare, nu la sfârşitul sesiunii”, a adăugat liderul Opoziției, Marcel Ciolacu.

Întrebat când ar avea moţiunea şanse mai mari să treacă, înainte de congresul PNL sau după 25 septembrie, preşedintele PSD a răspuns:

„Eu cred că după congresul PNL şi după congresul, nu-l neglijaţi, chiar dacă e pe mute aşa un pic, USR PLUS”, a mai spus Marcel Ciolacu.

PSD a mai depus o moțiune împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu în acest an, pe 23 iunie, în precedenta sesiune parlamentară, dar aceasta a picat la votul din Parlament.

Marcel Ciolacu acuză că „fiecare ministru în acest moment s-a privatizat cu ministerul lui” şi afirmă că la nivelul Guvernului miniştrii nu colaborează unul cu altul, ci comunică „prin televizor” despre problemele ţării.

„Am la sfârşitul acestei luni, sunt întâlniri şi cu Consiliul Politic Naţional şi cu grupurile parlamentare. Avem un pachet de legi şi pe economie, avem amendamente şi pe legea din Parlament, dar avem şi lege nouă pe consumatorul vulnerabil, avem şi pe zona de agricultură. Nu mai stăm să aşteptăm, ştiţi, fiecare partid îşi creionează un viitor program de guvernare. Am luat decizia cu ceilalţi din conducerea partidului să venim de acum cu proiecte de legi, să încercăm să îndreptăm ceva măcar prin Parlament, dacă ei nu gestionează nimic la Guvern”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, duminică seară, la România Tv.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *