marcel ciolacu
marcel ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că „planurile mărețe privind schimbările climatice” nu rezolvă criza din energie. Remarca liderului PSD vine în contextul în care Administrația Prezidențială a lansat, marți, raportul privind educația pentru schimbările climatice, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

„În momente excepionale, o guvernare poate proba prin măsuri excepționale că este preocupată cu adevărat de viața cetățenilor săi. Nu cu miniștri care se lamentează la televizor că o companie de stat din energie îi fură pe români, dar nici măcar nu schimbă conducerea firmei unde ministerul său este acționar”, a scris Marcel Ciolacu.

„Nu rezolvăm criza nici cu strategii energetice pe hârtie, nici cu planuri mărețe privind schimbările climatice. Ci cu decizii curajoase, simple și rapide care să protejeze în mod real nivelul de trai al românilor”, a scris liderul PSD, pe Facebook.

În același mesaj, Marcel Cioalcu a vorbit și despre măsurile pe care le va propune coaliției de guvernare pentru rezolvarea problemelor cu facturile românilor.

Acesta spune că va cere reducerea TVA la energie și gaze naturale de la 1 februarie, după ce anterior șeful Guvernului, Nicoale Ciucă, a declarat că va propune coaliției de guvernare noi măsuri de compensare a facturii la energie care să intre în vigoare de la 1 aprilie, printre care reducerea TVA la 5% și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *