Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat marți seară, 11 ianuarie, la TVR, că liberalii nu au luat încă o decizie privind desemnarea unei persoane pentru funcţia de ministru al Cercetării şi Digitalizării, post vacant după demisia lui Florin Roman.

„Încă nu am decis ceva. Le-am spus colegilor mei să ne mai gândim, mi-ar fi plăcut să fie o femeie, totuşi, la Ministerul Digitalizării. Să vedem”, a afirmat Florin Cîțu, cel care este și președintele Senatului, la câteva ore după o ședință a Biroului Politic Național al PNL, în care însă nu s-a discutat acest subiect.

„Mi-ar fi plăcut să fie o femeie care să conducă acest minister. Ne uităm la variante”, a adăugat Florin Cîțu.

Sabin Sărmaș și Iulian Popescu sunt cele două nume vehiculate în acest moment pentru funcția de ministru al Digitalizării în Guvernul condus de Nicolae Ciucă, au declarat surse din PNL pentru Libertatea pe 7 ianuarie.

Florin Cîțu a confirmat informația în aceeași zi, într-o conferință de presă, și a precizat că decizia finală va fi luată ulterior.

inisterul Digitalizării aparține PNL după negocierile privind formarea Guvernului de coaliție între PSD-PNL-UDMR. Postul de ministru este vacant după ce Florin Roman a demisionat din funcție pe 15 decembrie 2021, la numai trei săptămâni de la învestire.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *