Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a precizat miercuri seară, la România TV, că se va vaccina împotriva noului coronavirus, dar cu singură condiție.

„Sigur! Am şi spus: sper să nu mă vaccinez înaintea mamei mele, pe care nu am văzut-o de cinci luni şi care cu toţi fraţii am izolat-o, săraca, în casă. Dar, categoric, mă voi vaccina. Este singura posibilitate. Mă bucur, totodată, că vaccinarea nu este obligatorie în România. Fiecare om trebuie să decidă singur. Dar ne-a ajutat Dumnezeu să avem specialişti care trebuie să ia locul nostru, al politicienilor, să vină la televizor şi să explice de ce este bine să se vaccineze lumea”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Mă testez zilnic pentru COVID-19, îmi fac acel sistem de testare rapid

Liderul social-democrat a mai precizat, la același post de televiziune, că se testează zilnic pentru COVID-19, cu teste rapide pe care partidul le-a cumpărat de la un spital particular cu 30 de lei bucata.

„Sper ca până pe 6 decembrie să nu mă îmbolnăvesc (de COVID – n.r.). (…) Nu am avut până acum. Mă testez zilnic, îmi fac acel sistem de testare rapid, am cumpărat la partid, costă 30 de lei un test şi ziariştii se pot testa. Sunt interzise (în farmacii – n.r.), avem un contract cu un spital particular şi le cumpărăm de acolo. Instituţiile au voie să facă acest lucru, în schimb populaţia nu are voie să facă acest lucru, fiindcă află adevărul, exact ce se întâmplă acum. Este incredibil, când aveai 100 de infectări, când aveai 1.000 de infectări făceai 30-35-40.000 de testări, acum avem o capacitate de testare, din câte a declarat acel Grup de Comunicare Strategică, aproape 50.000 de testări am putea efectua zilnic, ele au scăzut cu 60%”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Președintele PSD nu a vrut să estimeze rezultatul pe care-l va obține partidul său, pentru că social-democrații au renunțat să mai studieze sondajele.

„În ultimele săptămâni am exclus și am luat o hotărâre împreună cu colegii mei să nu mai facem niciun sondaj. Cred că sondajul cel mai bun pentru Partidul Social Democrat și pentru simpatizanți sau membri de partid este cât de des iese președintele Iohannis să susțină PNL-ul. Totdeauna, când iese să susțină PNL-ul, după o gafă a Guvernului, ne arată că iarăși PNL-ul a scăzut în sondaje și lucrul acesta ne motivează.” – a declarat Ciolacu pentru Știrile Pro TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *