Marcel Ciolacu face anunțul: PSD nu va vota niciodată un nou Guvern zero. Desemnarea lui Cioloș, primul pas spre anticipate

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că Partidul Social Democrat nu va vota un guvern condus de Dacian Cioloș. Acesta precizează că desemnarea lui Cioloș „reprezintă primul pas spre anticipate”.

„Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate! PSD nu va vota niciodată un nou Guvern zero! Am dat jos Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură în care am criticat și prestația miniștrilor USR. PNL și USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Toată România știe acest lucru!”, a spus Marcel Ciolacu.

„Să se voteze partenerii alianței pierzătorilor între ei! Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni că a decis să îl desemneze pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru.

După anunțul președintelui, Florin Cîțu a scris pe Facebook că Dacian Cioloș trebuie să caute susținere parlamentară la PSD și AUR, „aliații” de la moțiunea de cenzură.

Întrebat dacă ar susține un guvern minoritar PNL care să nu fie condus de Florin Cîțu, Marcel Ciolacu a răspuns: „Este exclusă această variantă”.

„Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Am transmis președintelui că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar, fie el al oricărei formațiuni politice. România e în criză sanitară profundă. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori o majoritate pentru anticipate. Din punctul de vedere al PSD, nu credem că se va putea creiona o majoritate pentru un guvern stabil”, a mai spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a chemat luni partidele parlamentare la Cotroceni pentru consultări, după ce Guvernului Cîțu i-a fost retrasă încrederea în Parlament prin moțiune de cenzură. De asemenea, liderul AUR, George Simion spune că parlamentarii săi nu vor vota un guvern condus de Dacian Cioloș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *