Marcel Ciolacu, președintele PSD, a răspuns atacului lansat miercuri de președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, pe subiectul amenzii primite de președintele PSD pentru că nu a respectat măsurile anti-pandemie la restaurant.

„După „atât s-a putut”, noul epitaf al guvernării Iohannis-Orban care arată strategia „pas cu pas” din pandemie este „s-a făcut cât s-a putut face”! NU! N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei! Abia asta este revoltător! Că am ajuns la peste 5 mii de noi infectări pe zi, iar Iohannis continuă să stea în campanie!”, scrie Ciolacu, într-un mesaj pe Facebook.

El continuă mesajul la persoana a II-a: „Iohannis, înțelegi că în fiecare zi 100 de români lasă un gol imens în sufletele celor dragi?! Nu toți suntem roboți în țara asta!!! Sunt familii care suferă astăzi, acum, iar singura grijă a celui care ar trebui să fie președintele tuturor românilor, nu doar al PNL, este câștigarea alegerilor de către partidul său! Da, asta este revoltător!”

„PS: E totuși ciudat ca președintele să nu aibă habar de regulile pe care el și guvernul său le impun românilor. Așa cum este cu masca în restaurant. Și mai au pretenția ca românii să îi urmeze…”, completează Marcel Ciolacu.

Președintele României a explicat că de la UE vin 80 de miliarde de euro, bani pentru următorii nouă ani, pentru reconstrucție și dezvoltare. Klaus Iohannis a convocat o ședință miercuri cu premierul Orban și mai mulți miniștri

„În urma unor negocieri foarte dificile, am obținut, la reuniunea Consiliului European din luna iulie, circa 80 de miliarde de euro, fonduri europene destinate României, pentru următorii 9 ani. O parte importantă dintre aceste fonduri, peste 30 de miliarde de euro, o vom folosi pentru a accelera revigorarea economică în perioada post-pandemie de COVID-19, în baza Planului Național de Relansare și Reziliență”, a spus Klaus Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *