marcel ciolacu
marcel ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că vineri va fi depus la Parlament proiectul legii offshore, sub semnătura sa, a premierului Nicolae Ciucă şi a preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor.

„De la 9:00 dimineaţa am stat până la 11:00, (…) a întârziat şi premierul la şedinţa de Guvern, a început mai târziu, am stat împreună cu ministrul de Finanţe, cu secretarul general al Guvernului şi ministrul Energiei să finalizăm legea offshore. O să mai avem o întâlnire după ora 14:00. Mâine, sub semnătura mea, a domnului prim-ministru Nicolae Ciucă şi a domnului preşedinte Kelemen Hunor va fi depusă, la Parlament, legea offshore, astfel încât să ne încadrăm în perspectiva ca cel târziu în 2027 din Marea Neagră să înceapă exploatarea gazelor”, a spus joi Marcel Ciolacu, la DCNews.

Marcel Ciolacu a adăugat că proiectul menţionează că statul român va fi prioritar la accesul la aceste zăcăminte de gaze.

„Este o noutate. Întâi cumpără statul român şi companiile româneşti acest gaz, apoi se poate exporta surplusul. (…) Cert este – statul român va câştiga 60%, companiile OMV şi Romgaz, companii de stat, 40% din beneficiile din gazul din Marea Neagră. Noutatea este şi această abordare pe onshore, de mare adâncime, acele zăcăminte majore la mare adâncime descoperite în judeţul Buzău, în judeţul Brăila”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu merge la Kiev împreună cu Florin Cîțu, a anunțat Camera Deputaților. Invitația pentru cei doi șefi ai Parlamentului României a fost primită de la preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. Scopul vizitei oficialilor români este legat de implicarea României în reconstrucția Ucrainei.

„Nu ştim exact dacă pe 27 aprilie (n.r. vor merge la Kiev), dar categoric se va merge la Kiev şi este stabilit în acest moment şi traseul şi mare parte din întâlniri. Am fost invitat atât eu cât şi preşedintele Senatului şi era normal să avem o abordare comună, cel puţin diplomatic este corect să ai o abordare comună şi o să mergem împreună”, a spus Marcel Ciolacu, joi, într-un interviu la DCnews, legat de vizita pe care urmează să o aibă în Kiev.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *