marcel ciolacu
marcel ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune, într-un mesaj publicat miercuri pe Facebook, că va cere în următoarea ședință a Coaliției „măsuri clare” pentru a fie evitate „speculații și încercări de destabilizare a economiei românești”.

„Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine își imaginează că mai poate face asta, să știe că se joacă cu focul chiar în benzinărie!Specula și lăcomia acestor șarlatani care vor să facă rapid munți de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranșantă și dură din partea instituțiilor statului!Am cerut miniștrilor PSD să acționeze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii”, a spus Marcel Ciolacu.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a trimis Direcția Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acțiune de control și monitorizare a pieței carburanților. Vor fi analizate prețurile de cumpărare și vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi prețurilor; Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ANPC să efectueze verificări la toți furnizorii de combustibil care au mărit aseară prețurile. Foarte repede, Ministerul va veni cu o soluție legală – din practica europeană- astfel încât toți distribuitorii să fie licențiați și să-și piardă licența imediat ce încalcă regulile”, a spus Marcel Ciolacu.

„Aștept și din partea Consiliului Concurenței mai multă acțiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Această instituție încremenită în timp trebuie să se trezească și să-și amintească că servește interesul public!În următoarea ședință a Coaliției voi cere măsuri clare astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculații și încercări de destabilizare a economiei românești.Această Coaliție s-a format pentru a găsi soluții. Și asta trebuie să livrăm populației!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Reacția președintelui PSD vine după ce premierul Nicolae Ciucă a anunțat „sancțiuni severe” și a cerut „tragerea la răspundere a celor vinovați”.

„Atrag atenția că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale țării va fi de îndată, ferm și aspru pedepsită prin intervenția statului român. „, a declarat premierul.

Miercuri seara, la benzinăriile din România s-au format cozi după ce șoferii au fost alertați de informații apărute pe rețelele sociale în legătură cu scumpirea bruscă a carburanților și epuizarea stocurilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *