Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor | Câţi bani vor primi în plus bugetarii
Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor | Câţi bani vor primi în plus bugetarii

Ministrul Muncii a făcut, joi seară, la România tv, noi precizări privind o nouă majorare a pensiilor. Marius Budăi i-a asigurat pe români că se caută soluţii pentru a se putea creşte, din nou, pensiile.

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a declarat că subiectul privind creşterea pensiilor se află în atenţia coaliţiei de guvernare.

„Este atentia permanenta a noastră, a coalitiei, mai ales a mea. Nu vreau sa dau nici sperante, nu vreau nici sa dezamagesc. Atunci când vom avea clar o concluzie, când vom avea ceva de comunicat, o vom face. Suntem in plina legatura si cu partenerii sociali, cu sindicatele şi cu patronatele. Vom avea discutii, lucram, majorarea pensiilor este in atentia noastra. Ne-am angajat in programul de guvernare sa prezentam un calendar, ne-am angajat la acel pachet social. Căutăm soluţii în acest sens”, a declarat ministrul Muncii la România Tv.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat săptămâna aceasta că Guvernul trebuie să facă reforma pensiilor pentru a elimina inechitățile din sistem.

„În ce privește sistemul de pensii și reforma pensiilor, eu cred și toți românii ar considera că reforma pe care trebuie să o face este foarte utilă. Vorbim de eliminarea inechităților din sistem. Sunt multe situații în care un pensionar a ieșit la pensie anul acesta și are pensia mai mare cu 30-40% față de alt pensionar care a ieșit la pensie acum 3-4 ani, ceea ce este o inechitate crasă și nimeni nu-și dorește să se mai întâmple acest lucru. În al doilea rând, creșterea pensiilor mici. În România acum nu există posibilitatea de a crește pensiile mici, poți crește doar punctul de pensie și cnd crești punctul de pensie, crești la toți și inechitățile devin și mai mari. Reforma pensiilor aduce echitate în sistem și nu cred că trebuie să schimbăm ceva aici” -a spus Vîlceanu, într-o conferință

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *