pripyat 1366165 960 720

Ministerul rus al Energiei a anunțat, joi, că specialiştii din Belarus au restabilit alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl din Ucraina, potrivit Sky News.

Centrala de la Cernobîl a rămas fără energie electrică, pe fondul luptelor dintre forţele ruseşti şi ucrainene.

Miercuri, Ucraina ceruse Rusiei un armistițiu pentru a permite repararea unei linii electrice către Cernobîl – avertizând că ar putea avea loc o scurgere de radiaţii dacă întreruperea curentului electric continuă.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a declarat că „generatoarele diesel de rezervă au o capacitate de 48 de ore” pentru a alimenta instalaţia.

Noi bombardamente au avut loc, vineri dimineață, în Ucraina. Un oraș din regiunea Dnipro din est, a fost lovit în jurul orei 6. Pompierii au intervenit să stingă focul. Autoritățile spun că au fost lovite o grădiniță, un bloc de locuințe și o fabrici de încălțăminte cu două etaje. Și în vest, în Ivano-Frankivsk au fost raportate trei explozii. O serie de explozii au fost și la Luțk, tot în vestul Ucrainei, destul de aproape de granița poloneză. Presa scrie că este posibil să fi fost vizată o uzină din apropierea aerodromului, unde s-a declanșat un incendiu.

Sursă foto: Pixabay.com

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *