Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD) a susținut, marți, o declarație de presă în care s-a referit, printre altele, și la o ”nemulțumire” exprimată de premierul Nicolae Ciucă. 

Luni, premierul României a solicitat partenerilor de guvernare de la PSD să nu mai transmită în spațiul public ”măsuri inflaționiste”, referirea fiind făcută la propunerile de majorare a salariilor și pensiilor.

În replică, Marcel Ciolacu a declarat că în această ecuație se află doi lideri politici – el și Nicolae Ciucă – care conduc PSD, cel mai mare partid din România și Partidul Național Liberal (PNL), al doilea partid ca anvergură politică. În consecință, a mai declarat Marcel Ciolacu, nu s-a ajuns încă într-o fază în care, la acest nivel, să existe astfel de solicitări legate de comunicarea către români sau mass-media.

”Este foarte greu! Suntem doi lideri, de la două partide, eu la PSD, cel mai mare partid din România, dânsul la PNL, al doilea cel mai mare partid. Cred că nu am ajuns încă să ne cerem unul altuia ce să comunicăm și când să comunicăm”, a declarat Marcel Ciolacu într-o declarație de presă făcută la Parlament.

Premierul Ciucă l-a ”vizat” pe ministrul Muncii, Marius Budăi

Premierul Ciucă l-a vizat, prin declarația sa, pe ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, dorind ca declarațiile referitoare la pensii și salarii majorate să aibă în spate cifre și proiecții referitoare la proiectul de buget pentru anul 2023.

Aflat la Iași, Marius Budăi a afirmat, luni – într-o conferinţă de presă – că social-democraţii lucrează la un program de măsuri sociale pentru sprijinirea cetăţenilor în iarna care urmează. În urma acestei declarații, Nicolae Ciucă a menționat că astfel de informații vor fi făcute publice ”după ce vom avea proiecţia de buget pe anul 2023”.

”Am susţinut de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie. Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi cum am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute publice după ce vom avea proiecţia de buget pe anul 2023”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *