Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc îi cer premierului Ludovic Orban să se prezinte în Parlament cu un plan pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. În plus, premierul României trebuie să aducă măsuri concrete și cu privire la începerea școlilor și organizarea alegerilor locale, au mai cerut președinții celor două camere ale Parlamentului.

Cei doi lideri ai PSD i-au trimis o scrisoare oficială prim-ministrului Ludovic Orban în care i-au expus solicitările, potrivit Digi24.

„În contextul lipsei de predictibilitate a politicilor Guvernului pe care îl conduceți, a declarațiilor contradictorii ale miniștrilor dumneavoastră cu privire la măsurile pe care urmează să le luați pentru limitarea impactului economic și social al epidemiei cu SARS-CoV-2 și a stării de incertitudine care caracterizează viețile tuturor românilor pe perioada acestei guvernări, în temeiul art. 107, alin. (1). teza finală din Constituție, vă solicit să prezentați un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindeți pentru limitarea răspândirii virusului.

De asemenea, vă solicit să precizați care este planul de măsuri concrete pentru organizarea, în bune condiții, a alegerilor pentru administrația publică locală, dar și pentru deschiderea noului an școlar 2020 – 2021”, se arată în scrisoarea semnată de președinții celor două Camere ale Parlamentului, Robert Cazanciuc și Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc îi cer premierului un plan anti-COVID
Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc îi cer premierului un plan anti-COVID

Marcel Ciolacu: „Guvernați, nu mai mimați”

Premierul Ludovic Orban Orban trebuie să prezinte țării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea școlii și organizarea alegerilor, pentru că „doar vorbele nu mai ajung” a scris apoi Marcel Ciolacu pe Facebook.

„Românii nu au cum să creadă o guvernare care a pierdut total controlul pandemiei și pune carul înaintea boilor. PNL a intrat în campanie electorală înainte de a convinge românii că alegerile locale pot fi organizate fără riscuri. Se chinuie să încropească alianțe politice în loc să se alieze cu cetățenii pentru a depăși vârful pandemiei. Iar începerea în siguranță a școlii ar fi un bun exemplu că Guvernul poate organiza și alegerile. Din păcate, n-au o strategie serioasă, doar bâlbele miniștrilor care se bat cap în cap. De aceea, împreună cu președintele Senatului– Robert Cazanciuc, am scris astăzi premierului Orban că trebuie să vină în Parlament să ne arate cum poate stăpâni pandemia. Altfel, Guvernul PNL riscă alegerile, școala și întreaga economie. Guvernați, nu mai mimați”, a scris Marcel Ciolacu.

Sursa imaginii: Digi24

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *