Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat, miercuri, că proiectul de reformă al instituţiei pe care o conduce este finalizat şi mai trebuie doar promovat în Parlament, acest lucru urmând a se întâmpla după alegeri.

Proiectul de reformă este finalizat, trebuie doar promovat în Parlament. Nu l-am promovat până în acest moment, deoarece mi se pare corect să aşteptăm rezultatul alegerilor astfel încât noul Parlament să decidă cu responsabilitate şi celeritate ce se va întâmpla în viitor cu această instituţie de elită a României”, a spus Vela, într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

Marcel Vela a finalizat proiectul de reformă al MAI

În continuare, Marcel Vela a explicat că, în ceea ce priveşte acţiunea de reformare a ministerului, au fost consultaţi toţi partenerii şi toate instituţiile componente ale MAI.

„Pentru a nu decide singuri, pentru a nu se imputa Guvernului că ia măsuri fără să consulte partenerii din zona Ministerului Afacerilor Interne, (…) am purces la un mare efort de a consulta toţi ataşaţii pe afaceri interne pe care-i are ministerul în ambasadele din întreaga lume, ataşaţii pe afaceri interne ai ambasadelor care sunt în Bucureşti, toate structurile din subordine, până la nivelul poliţiilor orăşeneşti – municipale, inspectorate, am consultat toate cele 16 sindicate, ore în şir, am pus pe transparenţă publică proiectul, astfel încât la finalul acestei consultări au fost 428 de propuneri, ceea ce a însemnat pentru noi că este nevoie de reformă în minister”, a mai spus Vela.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *