Cine a pus-o pe Olguța Vasilescu cu botu pe labe? A câștigat alegerile degeaba!

Olguța Vasilescu a câștigat Primăria Craiova, dar nu are majoritatea în consiliul local! Consilierii locali PNL și USR PLUS, reprezentând majoritatea consilierilor locali ai Municipiului Craiova, convoacă o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru 16 noiembrie 2020, ora 10:00, cu o ordine de zi care acoperă punctele necesare pentru a porni munca în noul Consiliu Local.

Olguța Vasilescu a câștigat alegerile, dar nu are majoritate în consiliu!

“A trecut o lună și jumătate de la alegerile locale, consilierii au depus jurământul, supleanții au fost și ei validați de judecătorie, ca urmare Craiova are un Consiliu Local legal constituit, însă Primarul PSD nu a convocat încă o ședință de consiliu. Suntem cu toții într-o perioadă încărcată și dificilă în care este esențială funcționarea Consiliului Local și, înțelegând votul și dorința cetățenilor, începerea activității nu mai poate fi amânată”, a scris pe Facebook, Marian Vasile, consilier al municipiului Craiova.

Ședința va avea următoarea ordine de zi:

1) Alegerea președintelui de ședință al Consiliului Local Craiova.

2) Depunerea jurământului de către consilierii locali supleanți, validați de Judecătoria Craiova după data constituirii Consiliului Local Craiova

3) Constituirea Comisiei de validare a alegerilor și de numărare a voturilor

4) Alegerea viceprimarilor municipiului Craiova

5) Organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Craiova

6) Depunerea jurământului de către primarul Municipiului Craiova

7) Diverse

PSD a pierdut majoritatea în Consiliul local

Olguța Vasilescu a câștigat cu greu alegerile locale din Craiova. Cu toate astea, PSD a pierdut majoritatea în Consiliul Local. Partidul Național Liberal face majoritate cu USR și PLUS. Acest lucru o pune pe soția lui Claudiu Manda într-o situație dificilă.

Problemele „nașei” lui Liviu Dragnea nu se opresc aici. PNL este pe cale să-l desemneze viceprimar pe Marian Vasile. Politicianul i-a făcut viața grea Olguței Vasilescu și atunci când liberalii aveau numai cinci consilieri locali.

În 2012 la instalarea Consiliului Local Craiova, Marian Vasile a poftit-o pe Olguța Vasilescu afară din sala de ședință. El a motivat faptul că Primarul și Consiliul Local sunt două instituții distincte. Marian Vasile a mai avut conflicte cu social-democrații și pe durata ultimului mandat. El a făcut opoziție deși grupul PNL era unul minoritar. Marian Vasile este consilier local de 12 ani. El este inginer și o firmă de specialitate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *