Image default
Actualitate

Raed Arafat atrage atenția că marea relaxare nu va începe pe 15 iunie. „Trebuie să avem înţelepciunea şi răbdarea să mai aşteptăm”

Marea relaxare nu va avea loc după 15 iunie, atrage atenția șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Nu ne putem întoarce total la viața de dinainte de la jumătatea acestei luni, pentru că este prea devreme iar o asemenea abordare va fi „o greșeală pe care o vom plăti scump”.

Dacă ne vom întoarce la situația de dinaintea pandemiei în numai o săptămână, atunci România va plăti scump această greșeală, a spus Raed Arafat într-o emisiune a postului public de televiziune TVR, citat de publicația Stiri pe Surse.

”Din perspectiva mea, v-am spus că trebuie să continuăm clar cu o modalitate de a putea coordona și a lua anumite măsuri. Acest lucru ni-l permite deocamdată starea de alertă. Din 15 iunie trebuie să analizăm cum se va putea. Poate cu starea de alertă, dar cu mai puține restricții. Dacă nu va fi starea de alertă, vedem care va fi. Dacă lăsăm totul și spunem că revenim la situația dinaintea virusului, eu cred că e o greșeală pe care o vom plăti scump. (…) Trebuie să avem înţelepciunea şi răbdarea să mai aşteptăm. Este vorba de o săptămână, două, trei”, a declarat Raed Arafat referindu-se la marea relaxare așteptată de români după restricțiile epidemiei de coronavirus.

”În lumea politică trebuie să se discute. Eu sunt convins că se va ajunge la un consens și lumea va înțelege că lucrurile nu s-au terminat încă. Eu nu cred că am terminat încă”, este concluzia lui Arafat.

Related posts

Guvernul interzice împărtășania credincioșilor cu aceeași linguriță. Cum s-a modificat ritualul în timpul coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Vaccinarea în România este peste multe alte țări europene. Raed Arafat : „La acest moment singura frână…”

Constantinescu Gabriel

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

Andrada Ionescu

Leave a Comment