https www.gandul.ro wp content uploads 2022 10 soldat rus capturat

Mobilizarea parțială ordonată de Vladimir Putin e un haos general de la centrele de recrutare, până la lupta de pe front. Mărturisirea îi aparține chiar unuia dintre rușii recent recrutați care după ce a ajuns în Ucraina, a fost capturat imediat de forțele ucrainene. El a mai spus că întreg plutonul său a fost împușcat într-un minut.

Bărbatul spune că armata nu le asigură echipamente de protecție și nici mâncare, au arme puține și vechi și sunt trimiși pe front fără o minimă pregătire.

„Două zile am avut pregătire de bază. Am alergat pe câmp și trăgeam în stâlpi”, a spus soldatul, acum capturat, despre ”pregătirea” de care a avut parte înainte de a fi trimis pe front.

El a ajuns în Ucraina pe 13 septembrie, iar pe 25 septembrie deja era capturat, într-o ambuscadă.

„Tot plutonul a fost împușcat într-un minut. Într-un minut, 20 de oameni au fost uciși. De fapt, mai bine spus, au murit. Nu pot spune că au fost uciși, că și noi aveam arme. Asta e, a fost haos complet”, a susținut bărbatul.

Rusul a mai zis că mulți dintre colegii săi preferă să se predea decât să lupte: „Mai bine stau în închisoare viu decât să zac mort pe pământ ucrainean”.

Rusia trimite ”carne de tun” în Ucraina

De când Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parțială, considerată de unii o mobilizare generală mascată, sute de mii de bărbați ruși au fugit din țara lor. Numărul nu e cunoscut, dar există estimări între 600.000 și 1.000.000. Fuga i-a scos din minți pe propagandiștii ruși.

Mulți bărbați s-au ascuns de frica mobilizării, alții ”și-au inventat” tot felul de boli. În unele orașe au fost incendiate centrele de recrutare pentru ca autoritățile să piardă evidența bărbaților ce pot fi încorporați.

Între timp, rețelele sociale au fost invadate de clipuri din unele centre de recrutare și de mărturii ale celor recrutați, care se plâng de lipsa instruirii și a antrenamentelor.

Ordin de mobilizarea a primit inclusiv un rus care deja era de șapte luni pe front. „Trebuie înlăturat de la putere. Să-l ia dracu de președinte. Nimeni nu vrea războiul ăsta nenorocit”, a spus el într-o conversație interceptată cu mama sa.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *