Andrey Ushakov, un soldat rus în vârstă de 20 de ani, a făcut dezvăluiri șocante în fața unui jurnalist, după ce a fost capturat în Ucraina. El a mărturisit că unii camarazi ai săi se rănesc în mod deliberat și alții chiar se sinucid, mai ales cei din linia întâi, pentru a evita să se confrunte cu ororile războiului.

Cei aflați pe câmpul de luptă care aleg doar să se rănească prin împuște, speră să fie trimiși acasă cât mai repede, pentru că nu mai fac față acestei campanii sălbatice.

Astfel, ei speră să fie clasificați drept „Cargo 300”, adică răniți, în timp ce Cargo 200 înseamnă morți pe front.

Soldatul rus spune că trupele s-au împușcat după ce nu au putut face față

„Toată lumea a intrat în panică și a vrut să plece, dar nu a existat nicio cale. ingura opțiune de a merge era ca 300. Unii oameni nu au suportat asta și s-au împușcat uciși. Doi tipi s-au împușcat, pentru că nu au putut face față, nu exista altă cale de ieșire. Din punct de vedere mental, ei nu puteau face față la ceea ce se întâmpla acolo”, i-a spus el jurnalistului lui Volodymyr Zolkin, care a făcut o cronică pentru Open Media Ukraine despre prizonierii ruși.

Pe lângă teama de moarte, în lupta cu ucrainenii, a existat și o lipsă de-a dreptul șocantă a rațiilor, a confirmat el ceea ce au dezăluit soldații ucrainieni deja.

„Nu era mâncare, nici apă, ni s-a dat puțină mâncare în general. Au fost zile în care trei dintre noi am împărțit o rație uscată”, a mai spus soldatul rus, citat de Daily Mail.

Ushakov este dintr-un sat sărac din regiunea Perm și s-a înscris în armată sperând să câștige niște bani pentru a-și putea ajuta familia.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul