Masca de protecție FFP2 este tot mai cerută de specialiști pentru exterior
Masca de protecție FFP2 este tot mai cerută de specialiști pentru exterior

Masca de protecție FFP2 este tot mai cerută de specialiști, considerându-se că asigură o protecție mult mai bună raportat la cea simplă, chirurgicală, ori cea textilă. În condițiile în care în spațiul public există discuții cu privire la impunerea acesteia pentru a fi purtată în exterior, medicul pneumolog Gilda Popescu explică de ce o asemenea măsură ar fi benefică în lupta împotriva pandemiei.

Masca de protecție FFP2 asigură o protecție de până la 92% – cel puțin în aglomerări sau în alte locuri cu risc de infectare, a declarat lector univ. dr. Gilda Popescu, specialist pneumolog, marți, la Știrile B1 TV.

Numărul de infectări aproape s-a dublat de la o zi la alta, ajungându-se marți la 3.900 de cazuri noi de infectare, în România. Dr. Gilda Popescu a încercat să explice dacă există o legătură între aglomerările umane din perioada sărbătorilor sau mai degrabă valul cinci Omicron ar fi responsabil de această creștere.

Semnalele de alarmă au fost trase și au fost lucruri demonstrate, că aglomerările populaționale, acolo unde nu se păstrează măsurile de protecție, vor duce la creșterea numărului de cazuri. De aceea, se pare că totuși ceea ce s-a întâmplat acum de sărbători sunt de fapt cauzele creșterii acestui număr de cazuri impresionant și, din păcate, cu un număr mare de decese”.

(…)

Datele culese până acum privind tulpina care circulă în momentul de față, care a început să aibă transmitere comunitară, Omicron, transmiterea fiind de trei ori mai frecventă, mai mare decât pentru celelalte tulpini, a fost deja semnalată și poate ar fi trebuit ca populația să fie sensibilizată și pe cât posibil să evite tocmai aceste aglomerări”, a continuat ea.

Masca de protecție FFP2, mai eficientă. „Specialiștii care au lucrat în domeniul bolilor transmisibile știu ce înseamnă masca FFP2. Este masca indicată pentru persoanele care lucrează sau stau într-un mediu cu risc ridicat de infectare. Dată fiind creșterea numărului de cazuri, se impune cel puțin în aglomerări, la locul de muncă, în care suntem la risc să ne infectăm, să purtăm această mască FFP2, care asigură o protecție până la 92%”.

Masca FFP3, pe care o poartă specialiștii chiar în mediul în care se tratează bolnavii, asigură o protecție de 98%, până la 99%. Dacă știm că există această transmitere rapidă, va trebui ca în mediul cu aglomerări mari de populații, în care nu știm statusul, dacă sunt sau nu infectați, mai ales că tipul acesta de virus este în general asimptomatic, poate în aceste medii este absolut necesar să purtăm masca FFP2”, a adăugat dr. Gilda Popescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *