Masca de protecție redevine obligatorie și în exterior, de sâmbătă, dar nu orice fel de mască de protecție. Măștile textile sunt interzise, la fel ca și cele de plastic, urmând a fi permisă doar utilizarea celor chirurgicale ori celor și mai performante, FFP2. Există însă și unele excepții de la purtatul măștii în aer liber, iar Raed Arafat le-a enumerat.

Șeful DSU a explicat că masca trebuie purtată și pe stradă, dacă sunt și alți oameni în jur, și în stațiile de transport în comun sau în alte locuri aglomerate.

Masca va deveni obligatorie și în spațiile deschise după ce va fi publicat ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne. Potrivit lui Arafat, acest lucru se va întâmpla înainte de sfârșitul acestei săptămâni.

Masca de protecție redevine obligatorie și în exterior. Șeful DSU spune că masca va fi obligatorie „cu excepția momentului în care ai activități individuale”.

„În stația de autobuz, de metrou, pe stradă, când circulă lângă tine oameni, masca trebuie purtată. Activitate individuală înseamnă activitatea sportivă, singur în parc, când nu ai alți oameni în jur”, a explicat el, citat de Digi24.

Arafat a spus că măsura a fost luată deoarece varianta Omicron a coronavirusului este foarte contagioasă.

„Asta înseamnă că este suficient să porți o discuție cu cineva care este infectat, o scurtă perioadă, și poți să fii și tu infectat. Din cauza aceasta purtatul măștii devine obligatoriu în toate spațiile deschise și închise. Excepțiile, care vor fi limitate și vor fi foarte clare, vor apărea în ordin”, a precizat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *