Rușii au furat o mașină de pompieri în Cernobîl, pe care au abandonat-o apoi în pădure, după ce i-au furat tot echipamentul și roțile. Șeful Poliției din regiunea Kiev a făcut publică povestea pe pagina sa de Facebook, unde prezintă și imagini.

În postare spune că soldații ruși au scos până și farurile mașinii de intervenție. În plus, ei au vandalizat și o mașină de poliție folosită în operațiunile de salvare de după explozia centralei, în aprilie 1986, care era păstrată ca obiect istoric. 

„Am văzut diverse la viața mea, dar în cazul ăsta rușii îmi bat logica… În timpul ocupației de la Cernobîl, au reușit să pună mâna pe o mașină de pompieri nou-nouță. Orcii au reușit să pornească mașina și să o ducă în pădure, mai aproape de granița cu Belarus, dar apoi s-a întâmplat imprevizibiul. În loc să fure mașina, rușii au demontat-o piesă cu piesă, în pădure, ca lăcustele, subliniez – mașină nouă de pompieri! Au îndepărtat aparatele, volanul, echipamentul de stingere a incendiilor, hidranții, furtunurile, farurile, scaunele, volanul și toate roțile (aceasta este distracția lor specială – furtul roților). Poate că toate aceste piese formează o simbioză cu piesele furate de la mașina istorică de poliție de la Cernobîl, un VAZ 21011, căreia i-au furat farurile. Nu m-aș mira dacă din cauza sancțiunilor internaționale și a producătorilor auto mondiali care și-au închis uzinele, Rusia să pregătească vreun nou concept-car, un hibrid între mașina de poliție Jiguli și cea de pompieri.  Așteptăm prezentarea!”, încheie ironic Andri Nebitov, șeful poliției din regiunea Kiev.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *