Măștile de protecție ar putea fi purtate și acasă, spune profesorul Rafila
Măștile de protecție ar putea fi purtate și acasă, spune profesorul Rafila

Măștile de protecție ar putea fi purtate și acasă, spune profesorul Alexandru Rafila. Acesta consideră că folosirea acestora ar fi necesară în condițiile începerii școlilor, la interacțiunea dintre copii și bunici, având în vedere că vârstnicii sunt expuși infectării cu virusul.

Măștile de protecție purtate acasă. Masca de protecție este necesară mai ales în locuințele unde copiii intră în contact cu vârstnicii, consideră profesorul Rafila.

Reprezentantul României la OMS este sigur că vom asista la o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 odată cu începerea noului an şcolar. El a arătat că fiecare ţară s-a confruntat cu această problemă, însă în România ar putea fi o evoluție îngrijorătoare. Asta dacă până atunci nu intrăm pe o pantă descrescătoare a infecțiilor cu noul coronavirus şi înregistrăm în continuare între 1.200 şi 1.400 de cazuri noi, a declarat Rafila la Digi24.

Măștile de protecție purtate acasă. Propunerea lui Rafila este ca purtarea măștilor să fie reglementată prin măsuri adoptate de familie.

Spre exemplu, atunci când are loc o interacțiune între copil şi bunic, fiecare dintre ei să poarte mască sau să respecte pe cât posibil o anumită distanţare.

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască. Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *