Simptome neobișnuite coronavirus. În cazul coronavirusului au apărut recent manifestări noi iar acest lucru impune ca toți bolnavii care le au să fie testați pentru COVID, susține Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Suspiciunile de coronavirus nu se mai limitează doar la manifestările respiratorii ori lipsa gustului și a mirosului, ci și la alte manifestări care pot fi puse cu ușurință pe seama altor afecțiuni.

Simptome neobișnuite coronavirus. Spre exemplu, durerile abdominale și scaunele frecvente, dar și durerile puternice de cap ar putea fi semne de COVID-19, chiar dacă tusea sau febra sunt absente, a explicat Carmen Dorobăț la Digi24.

„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv COVID”, a spus Carmen Dorobăț, atrăgând atenția că testul viral trebuie făcut tuturor persoanelor cu aceste simptomatologii.

Simptome neobișnuite coronavirus. „De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta – suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume – ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei” – a argumentat managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul