Măștile textile vor fi totuși permise în școli, însă numai în ciclul primar
Măștile textile vor fi totuși permise în școli, însă numai în ciclul primar

Măștile textile vor fi totuși permise în școli, însă numai pentru elevii din ciclul primar, a precizat ministrul sănătății, Ioana Mihăilă. Practic, Guvernul s-a răzgândit cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea școlii, după ce săptămâna trecută ministrul educației Sorin Cîmpeanu anunțase că sunt acceptate numai măștile medicale.

Elevii din clasele primare vor fi „scutiți” de la regula măștilor medicale. Ei vor putea să poarte și măști textile a precizat Ioana Mihăilă.

Concluzia la care am ajuns împreună cu specialiștii și cu Ministerul Educației a fost că vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și măști medicale, dar vom recomanda ferm, vom obliga practic, portul măștilor de uz medical la clasele gimnaziale și liceale”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Digi24.

Măștile textile vor fi totuși permise. La orele de sport măștile nu trebuie purtate până la incidența de 2 la mie: „ipoteza de lucru pe care o avem acum pe masă este fără mască în sala de sport, dar cu recomandarea fermă ca activitățile sportive – acolo unde se poate – să fie efectuate afară, doar la nevoie în interior”.

În opinia ministrului Sănătății, părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați, iar școlile să promoveze mai activ vaccinarea în rândul cadrelor didactice.

La începutul anului școlar, părinții vor primi un formular prin care vor trebui să-și dea sau nu acordul pentru vaccinarea copiilor. Între timp, mulți părinți au anunțat deja că vor ignora acest formular, scenariu la care se aștepta și ministrul Educației.

De asemenea, Ministerul Educației și-a luat angajamentul că nu se vor face diferențe între elevii vaccinați și nevaccinați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *