Noul an școlar ar putea începe cu un alt scenariu, la apariția cazurilor
Noul an școlar ar putea începe cu un alt scenariu, la apariția cazurilor

Noul an școlar ar putea începe cu un alt scenariu, în eventualitatea apariției cazurilor de COVID în clasă. Elevii vaccinați ar urma să meargă zilnic la școală, în timp ce școlarii nevaccinați vor continua în online. Variantele sunt analizate într-o întâlnire la guvern care va avea loc vineri, a precizat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Noul an școlar începe din 13 septembrie, dar nu este clar în ce condiții. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vineri va avea loc o întâlnire la Guvern pe tema măsurilor pentru începerea acestuia.

Ordinul comun care va stabili regulile și măsurile de siguranță pentru începerea școlii îl va elabora împreună cu ministerul Sănătății și va fi gata în perioada 1-3 septembrie, a precizat Cîmpeanu.

„Un ordin comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății va apărea în perioada 1-3 septembrie. Până atunci pregătim acest ordin. Vom avea vineri o întâlnire convocată de prim-ministrul României la Guvern, în prezența medicului Raed Arafat, al ministrului Sănătății, INSP, colonelului Valeriu Gheorghiță la care vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranță în școli, știut fiind că decizia este de deschidere a școlilor cu prezență fizică în data de 13 septembrie.

Printre măsurile pe care le vom discuta se vor regăsi: demararea unei campanii de înâlniri interactive la nivelul fiecărei școli, mediată de o persoană desemnată de fiecare școală și de un reprezentant DSP pentru a le prezenta părinților interactiv problematica, importanța și necesitatea vaccinării.

Se vor discuta și măsuri de stimulare a vaccinării. Este de luat în calcul, cu titlu de ipoteză, inclusiv acea decizie ca în cazul apariției unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt, să poată continua cu prezență fizică” a precizat Sorin Cîmpeanu, citat de B1TV.

Masca va rămâne obligatorie și în noul an școlar, a precizat ministrul, alături de celelalte norme de igienă.

„Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă. De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ. Ne vom asigura că în fiecare școală se înțelege importanța acestei măsuri” , a spus Cîmpeanu.

În acest moment, pot fi vaccinați anti-COVID copiii începând cu vârsta de 12 ani, cu vaccinurile Pfizer sau Moderna.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *