Profesoară surprinsă în ipostaze nepermise cu un elev, propusă inspector
Profesoară surprinsă în ipostaze nepermise cu un elev, propusă inspector

O profesoară surprinsă în ipostaze nepermise cu un elev a fost propusă drept inspector școlar. Diana Rozalia Tăicuţu, de la Liceul de Arte din Focșani, a fost propusă de reprezentanții școlii pentru funcția de inspector școlar. Numai că acum trei ani a fost implicată într-un scandal cu iz sexual, după ce a apărut în ipostaze tandre alături de un elev, iar imaginile au ajuns pe internet.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a susținut că detaşarea profesoarei Diana Rozalia Tăicuţu are la bază recomandările şcolii.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că propunerea a fost respinsă de către Ministerul Educației. De altfel, în același timp, a fost înaintată o solicitare de retragere din partea inspectoratului, a precizat demnitarul, potrivit B1TV.

Nominalizarea pentru profesoară a fost făcută având in vedere competența acesteia – este un pictor recunoscut, cu expoziții internaționale premiate.

A fost propusă. Sigur că propunerile trebuie să fie avizate de către Ministerul Educației. Am refuzat avizarea acestei propuneri. În același timp, am înregistrat și o cerere de retragere a acordului pentru ocuparae funcției de inspector chiar din partea inspectorului respectiv. Sunt convins că, deși e vorba de un inspector de Arte, unde colegii sunt mai puțini decât la alte discipline, se pot găsi soluții în așa fel încât să răspundă cerințelor de competență, etică și integritate.

Justificarea pe care au adus-o a fost aceea că profesorul respectiv, deși înregistrase acest incident acum trei ani, e un profesor care, din perspectiva competenței profesionale, nu poate fi pus sub semnul întrebării.

E vorba, mi s-a spus, de un profesor, un pictor recunoscut care are expoziții internaționale premiate, deci din perspectiva competenței au justificat această propunere de numire”, explicat Sorin Cimpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *