Medicii nevaccinați nu vor mai putea să-și exercite profesia
Medicii nevaccinați nu vor mai putea să-și exercite profesia

Medicii nevaccinați nu vor mai putea să-și exercite profesia, a decis Colegiul Medicilor din Austria. Niciun medic fără vaccinul anticovid, a stabilit forul care reglementează activitatea din țara care a luat, alături de Germania, măsuri drastice pentru a forța tot mai multă populație să se vaccineze.

„Österreichische Ärztekammer“, colegiul medicilor din Austria, a decis că vaccinarea de protecție anti-Covid19 să constituie o condiție obligatorie a exercitării profesiei medicale și că va cere statului să ia în acest sens de îndată măsurile legale care se impun. Altfel spus, cei 47.674 de medici licențiați, 26.415 fiind medici specialiști, membri ai Colegiului, nu pot refuza vaccinarea fără să își piardă dreptul la liberă practică.

Această măsură fără precedent a fost luată concomitent cu afirmațiile considerate neadevărate ale unui medic, deputat al FPÖ-ului (partidul austriac al libertății), care a afirmat că „nu nevaccinații cei răi” umplu spitalele ci „foarte mulți vaccinați care trebuie tratați ca urmare a unei îmbolnăviri, datorate vaccinării”, relatează B1TV.

Medicii nevaccinați nu vor mai putea să-și exercite profesia. Conform legii austriece a vaccinării, relatează cotidianul vienez „Die Presse”, cei care se consideră a fi afectați, cu consecințe permanente sau tranzitorii, pot depune plângeri pentru o „vătămare corporală periculoase”, conform Codului penal. De la începutul pandemiei cu Sars-Cov2 și până pe 27.11.2021 au fost depuse 270 astfel de plângeri. În Austria s-au folosit până în prezent 14,5 milioane de doze.

În 02.12.2021, Colegiul Medicilor, sub semnătura președintelui său, prof.-univ. dr. Thomas Szekeres, a emis o altă recomandare internă obligatorie, precizând că „doar motive întemeiate medical și științific, cum ar fi de exemplu o alergie la vaccin, pot vorbi împotriva unei vaccinări“, iar în prezent, „pe baza datelor existente din perspectivă științifică, cu referire la recomandările Autorității Naționale a Vaccinării, ca regulă generală, nu există vreun motiv să se recomande pacienților să nu se vaccineze“.

Cât despre dreptul la liberă exprimare cu privire la pandemie, în contextul accentuării inundației opiniei publice cu fake news, aceeași autoritate cu sediul la Viena, care decide suveran în breaslă despre cine și în ce condiții are dreptul să profeseze ca medic, acordând sau retrăgând licențe, a precizat: „Medicii să nu promoveze orice informație, atunci când ea contravine cunoștințelor științifice și experienței medicale, sau nu corespunde realității. O eventuală încălcare a obligației profesionale, cu referire la cele stabilite privind pandemia de Covid19 va fi supusă controlului organelor disciplinare ale www.aerztekammer.at și dacă se va dovedi va atrage sancțiuni corespunzătoare.”

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *