Personalul medical nevaccinat se va testa din banii proprii, a spus Cîțu
Personalul medical nevaccinat se va testa din banii proprii, a spus Cîțu

Personalul medical nevaccinat se va testa din banii proprii, după ce Ministerul Sănătății renunțase la această obligație, în urma presiunilor sindicatului. Premierul Florin Cîțu a transmis joi seara că nu s-a răzgândit, după ce reprezentanții Sinicatului Sanitas anunțaseră contrariul.

Sindicaliștii de la Sanitas au transmis că presiunile direcționate către Guvern au avut succes, astfel că joi seara, premierul Florin Cîțu le-a transmis la TVR că s-au înșelat.

Mai exact, luni, sindicaliștii au anunțat că au reușit să convingă Ministerul Sănătății, condus de către Ioana Mihăilă. Joi, Cîțu a revenit cu vești proaste, relatează B1TV.

Nu s-a renunțat. Aștept actul normativ de la Ministerul Sănătății. Sunt trei variante, dar cam toate implică acest lucru. Eu nu am renunțat la asta”, a explicat Florin Cîțu.

 

Deși atât vaccinații cât și nevaccinații transmit virusul, doar personalul medical nevaccinat va trebui să plătească pentru testare.

Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii poprii! Ministrul Sănătății renunță la actul normativ pe care îl propusese guvernului, în acest sens, cu două luni în urmă”, declarau reprezentanții Sanitas.

Potrivit Federației Sanitas din România, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari. În acest context, decizia individuală de vaccinare poate fi amânată, fără a pune pe nimeni în pericol.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *