Medicii nevaccinați ar putea să fie testați periodic anticoronavirus, iar costurile le vor suporta din buzunar. Este o propunere avansată de ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, în cazul în care incidența cazurilor va crește din nou.

Dacă rata de infectare cu coronavirus va crește peste anumite limite, Ministerul Sănătății va propune testarea periodică a personalului medical şi medico-sanitar nevaccinat, costurile urmând să fie suportate de aceștia, a precizat Ioana Mihăilă duminică seara, la Digi24

„Vom veni cu o propunere, cel mai probabil, prin care personalul medical şi medico-sanitar nevaccinat să se testeze periodic tocmai pentru a asigura securitatea pacienţilor cu care vin în contact. Dar acest lucru se va întâmpla doar dacă se depăşesc anumite incidenţe ale infecţiei cu COVID. Evident că acum, pe cifrele acestea atât de joase, circulaţia virusului nu susţine un astfel de scenariu.

Testare rapidă sau testare PCR cu o anumită frecvenţă pe care o decid specialiştii, cei de la INSP. Doar cadrele medicale nevaccinate. (…) Costurile nu vor fi suportate de sistemul public de sănătate, în principiu costurile ar trebui să fie responsabilitatea persoanei care e nevaccinată”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a mai afirmat că vaccinarea e opțională și e bine că e așa, dar angajații din anumite domenii, precum cei din sistemul sanitar, ar trebui să se gândească și la persoanele cu care intră în contact, mai ales dacă acestea sunt vulnerabile în fața COVID-19.

Vaccinarea, a subliniat Ioana Mihăilă, e o responsabilitate atât față de noi, cât și față de sănătatea celor din jurul nostru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *