Ajutoare de urgență vor primi sinistrații afectați de inundațiile din Alba
Ajutoare de urgență vor primi sinistrații afectați de inundațiile din Alba

Ajutoare de urgență vor primi sinistrații afectați de inundațiile puternice din Alba. Premierul Florin Cîțu și ministrii Lucian Bode și Nicolae Ciucă au făcut duminică o vizită în localitățile inundate. Oficialii au comunicat că vor fi acordate ajutoare bănești în sumă fixă, urmând să fie decise în ședința de luni a Guvernului.

Miniștrii au constatat că peste 120 de case au fost afectate și aproape 300 de cetățeni evacuați. Ca urmare, vor dispune măsuri de ajutorarea a victimelor și au discutat cu militarii care îi ajută să evacueze apa și să salveze bunurile rămase.

Ajutoare de urgență de la Guvern. „Ce este foarte important este că nu avem victime. Sigur sunt pagube materiale însemnate, dar unul din motivele pentru care noi suntem astăzi aici și echipele de evaluare sunt în teren este acela de a asigura cetățenii din aceste localități încercate că vor primi de urgență ajutorul necesare. Solidaritatea în aceste momente este foarte importantă și necazul care s-a abătut în urmă cu câteva zile peste aceste 13 localități, din care patru grav afectate, trebuie să găsească un răspuns urgent la Guvern”, a spus Lucian Bode, citat de B1Tv

Peste 200 de oameni, printre care peste 70 de copii, au fost evacuați şi cazați temporar în căminul cultural din Roşia Montană, după ce aproape 90 de case din satul Dăroaia, judeţul Alba, au fost inundate. Mai multe case au fost avariate de o alunecare de teren. De asemenea, apele și aluviunile au blocat mai multe râuri în zonă și au fost înregistrate mai multe pene de curent. Printre cele mai afectate sunt localitățile Câmpeni, Gura Sohodolului și Cărpiniș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.