Marea Britanie renunță la restricții de luni. Apelul premierului Boris Johnson
Marea Britanie renunță la restricții de luni. Apelul premierului Boris Johnson

Marea Britanie renunță la restricții de luni, iar premierul Boris Johnson a făcut un apel către englezi să fie precauți și responsabili în continuare. Prim-ministrul Marii Britanii și-a transmis mesajul din izolare, pentru că a intrat în contact cu ministrul sănătății, confirmat cu coronavirus, deși ambii sunt vaccinați.

„Vă rog, vă rog, vă rog, fiţi precauţi”, a spus Boris Johnson într-o înregistraree video postată pe contul său oficial de Twitter.

El i-a invitat pe britanici să facă „următorul pas” cu „toată prudenţa necesară şi respect pentru ceilalţi” şi ţinând cont de „riscurile pe care continuă să le reprezinte această boală”.

Johnson i-a încurajat de asemenea pe conaţionalii săi să-şi facă şi a doua doză de vaccin atunci când li se solicită acest lucru, relatează Digi24.

Aproape toate restricțiile vor fi ridicate în Anglia, începând din 19 iulie, chiar dacă numărul cazurilor de COVID-19 a crescut foarte mult în ultimele zile. Autoritățile speră că accelerarea campaniei de vaccinare va reuși să țină sub control numărul de persoane care se îmbolnăvesc grav.

Totuși, este „aproape inevitabil” ca infecţiile cu COVID-19 să ajungă la 100.000 pe zi, a avertizat un consilier ştiinţific al guvernului britanic.

Aproape sigur vom ajunge la 100.000 de cazuri pe zi. Adevărata întrebare este dacă ajungem să le dublăm sau chiar mai mult? Am putea ajunge la 2.000 de spitalizări pe zi, 200.000 de cazuri pe zi, dar este mult mai puţin sigur”, a adăugat acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *