Codul QR care atesta vaccinarea prezentat de clienții cafenelelor
Codul QR care atesta vaccinarea prezentat de clienții cafenelelor

Codul QR care atesta vaccinarea era prezentat de clienții cafenelelor din Moscova, fie ei localnici sau turiști, însă primăria din Moscova a renunțat la această măsură. Necesitatea prezentării acestui cod i-a făcut în ultimul timp pe mulți ruși să ajungă la măsuri extreme, cum ar fi să-și tatueze acest cod QR pe braț, pentru a fi mai ușor de identificat.

Decizia va intra în vigoare luni, 19 iulie, la exact trei săptămâni după ce autorităţile impuseseră obligativitatea prezentării codului QR pentru clienţii barurilor şi restaurantelor, relatează Digi24.

Codul QR în Moscova. Până acum, proprietarii de cafenele, baruri ori restaurante îi puteau servi la interior doar pe clienţii care puteau prezenta prin intermediul unui cod QR dovada vaccinării anti-COVID-19, a imunizării dobânite în urma trecerii prin boală sau a unui test cu rezultat negativ.

Obligativitatea prezentării codului QR a dus la idei inedite, precum cea a tatuării codului direct pe piele, ceea ce permitea scanarea direct de pe braţul clientului. Tatuajele erau temporare, durau circa 2 săptămâni și se puteau realiza pe baza adeverinței care atestă vaccinarea sau cu dovada unui test PCR COVID negativ.

Restricţiile referitoare la codul QR fuseseră impuse în contextul în care autorităţile ruse încearcă să limiteze creşterea numărului de infectări în Moscova, creştere pusă pe seama variantei Delta a noului coronavirus, mai contagioasă şi care a devenit tulpina dominantă la nivel mondial, la care se adaugă evoluţia lentă a campaniei de vaccinare din Rusia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *