Valul patru va veni cu siguranță în România, este de părere ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, dar acesta va fi „un val al nevaccinaților”.

Persoanele vaccinate anticoronavirus nu prezintă risc de a dezvolta forme severe de COVID-19. Prin urmare, trebuie să se vaccineze chiar și cei care au trecut prin boală. În cazul noilor tulpini, sunt expuse persoanele care nu au făcut vaccinul, afirmă Ioana Mihăilă.

Acest val 4 va fi un val al nevaccinaților. Ei vor fi principalii afectați. Oamenii de știință spun că la sfârșitul lunii august, tulpina Delta (indiană) va deveni dominantă în Europa, ne așteptăm ca același lucru să se întâmple și în România”, a declarat Ioana Mihăilă duminică seară, la Digi24.

Ministrul sănătății a precizat că și în România tulpina Delta ar putea duce la o creștere a numărului de infectări, așa cum se întâmplă deja în mai multe țări și va genera valul patru.

Întrebată dacă se discută despre noi restricții, ministrul Sănătății a punctat că dacă oamenii se vor vaccina, nu va mai fi nevoie de restricții.

Cred că restricțiile vor viza în primul rând persoanele nevaccinate, dacă ar fi doar să emit o părere, cred că ar trebui să restricționăm acele evenimente care se desfășoară în spații închise cu un număr mare de participanți, dacă aceștia nu sunt vaccinați. Este doar o ipoteză de lucru, nu ceva care este pe masa Guvernului. Nu este o propunere, pentru că în acest moment cifrele referitoare la incidență sunt bune, așa că în acest moment nu discutăm de restricții”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *