Educația nu a fost niciodată o prioritate națională, așa cum declară toți politicienii care au avut legături cu acest domeniu. Jocurile de culise și interesele sunt prioritățile politicienilor, i-a criticat, miercuri, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, de Ziua Educației.

În România în ultimii zeci de ani ni s-a demonstrat că singurele priorități ale politicienilor sunt jocurile de culise, în interes personal sau pentru grupurile proprii de interese”, a spus Hăncescu, într-un mesaj adresat profesorilor, elevilor și părinților, potrivit B1TV.

Liderul de sindicat a ținut să le mulțumească tuturor cadrelor didactice pentru că sunt dedicate profesiei lor și-și fac treaba în ciuda acestor condiții: „România oferă în continuare genii, olimpici, laureați la nivel internațional, talente ieșite din comun, tineri cu viziune, iar această realitate este posibilă doar datorită vouă, pentru că nu ați renunțat să credeți în profesia și în misiunea voastră! Sunt eforturi uriașe pe care le faceți în continuare și pentru care vă mulțumim!”.

Acesta a subliniat apoi că dreptul la educație este unul fundamental, iar tinerele generații demonstrează că știu asta și știu să-și apere drepturile.

Statul a eșuat și de această dată, iar noi, societatea, privim cu speranță către voi că veți alege totuși să rămâneți aici, pe pământ românesc, pentru că vreți să schimbați țara în care trăiți într-una în care nu vor mai exista școli în paragină, fără dotări, cu echipamente învechite, în care minciuna și corupția nu vor mai exista la scara aceasta, legile vor fi respectate de toată lumea, educația și sănătatea vor fi domenii de interes național, iar politica va fi făcută doar de cei care vor să guverneze în interesul poporului”, a mai transmis Simion Hăncescu.

El a ținut să mulțumească și elevilor: „Vă mulțumim pentru că sunteți răbdători, pentru că nu vă pierdeți curiozitatea, pentru că știți să faceți echipă chiar și on-line cu profesorii voștrii și pentru că, orice s-ar schimba în dinamica acestei lumi, voi știți că școala vă face oameni mari!”

Hăncescu a mulțumit și părinților, subliniind că fără parteneriatul cu ei nimic din ce s-a realizat în sistemul de educație românesc nu ar fi fost posibil.

Suntem cu toții suprasaturați de declarațiile celor care sunt în vârful țării, care spun că au interesul ca școlile din România să devină unele de top, că educația este o prioritate națională, că profesorii ar trebui să fie remunerați mai bine, iar elevii sprijiniți și încurajați să facă performanță. Încă așteptăm să vedem când acestea vor fi puse în practică”, a mai transmis președintele FSLI, Simion Hăncescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *