vlad ciurea

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit marți seara, la Digi24 despre valul 4 al pandemiei de coronavirus care a lovit România. „Arma noastră e vaccinul”, spune medicul și subliniază faptul că trebuie să ascultăm specialiștii. „Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă!”. E singurul mod în care putem să supraviețuim ca nație, spune Vlad Ciurea.

„Suntem în scenariul negru. Nu știu ce poate fi peste scenariul negru. E cu adevărat o catastrofă națională, cum a zis președintele Iohannis, este o problemă de securitate a țării.Dacă ne aflăm în război, atunci să luăm toate măsurile, să nu mai povestim atâta. Să facem ceea ce trebuie și să ascultăm specialiștii, dacă această nație, atât de frumoasă și deșteaptă vrea să supraviețuiască sănătoasă”, spune Vlad Ciurea.

„Restricțiile sunt o soluție. Este o boală infecto-contagioasă, deci se transmite. Distanțare, mască, spălat pe mâini. Eu m-am vaccinat, am facut doza a treia. M-a pișcat un țânțar, atât! Am călătorit apoi la Iași, la un congres. N-am nimic! Recomand tuturor, copiilor, prietenilor: Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Testați, testați, testați!”, a mai spus Vlad Ciurea.

„Certificatul verde s-a dat tocmai ca să apară restricții. Ca oamenii să fie puși în situația – dacă nu ai certificat verde nu te duci. De ce nu te duci? Ca să nu răspândești boala. Nu e ceva ca să-i împărțim în verzi, sau negri, sau altcumva. Eu n-am făcut un pas în spitalul în care lucrez fără să întreb specialistul în boli infecțioase.Și între doctori au apărut discuții – „că nu e bine, că nu te vaccina, stai acasă”. Nu merge asta”, a spus Vlad Ciurea.

„La război cu ce te duci? Cu arme. Arma noastră e vaccinul. Cu un secol în urmă – 1921, turbeculoza era groaznică. Eram după război. Mari artiști, scriitori, compozitori au decedat. Atunci apare pe piață și se vaccinează lumea cu vaccinul BCG. Și noi l-am făcut, și cei care ne ascultă. Astfel, suntem vaccinați împotriva tuberculozei. Nu o mai facem”, explică medicul Vlad Ciurea la Digi 24, subliniind„Am un mesaj: Dragi români, oameni buni „vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă!”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *